Naar de homepage

 

Welkom bij Ferienhaus Altes Amtsgericht > Tecklenburg en omgeving

Tecklenburg en omgeving

Tecklenburg is het meest noordelijke bergstadje van Duitsland. Gelegen op de heuvels van het Teutoburger Woud, heeft Tecklenburg een prachtig uitzicht op het parklandschap van het Münsterland. Tecklenburg is rijk aan romantische, middeleeuwse vakwerkgebouwen. Het afwisselende landschap biedt tal van mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Grote steden als Osnabruck en Munster zijn op niet al te grote afstand gelegen.

Bezienswaardigheden
Historisch stadscentrum
Het stadscentrum van Tecklenburg is en bezienswaardigheid op zich. De historische binnenstad met nauwe steegjes en romantische vakwerkhuizen uit de 16e eeuw vallen onder Monumentenzorg. Hier kunt u lekker rondstruinen en kleine, karakteristieke winkeltjes bezoeken. Of op een van de terrassen genieten van Kaffee mit Kuchen.

Burchtruïne
In het centrum van Tecklenburg is een oude burcht te bewonderen. De onderaardse gewelven zijn tegen een kleine vergoeding te bezichtigen. Hoog boven de steegjes van de stad loopt een weg naar de burcht. Een levendige herinnering aan de historie van het Graafschap Tecklenburg

Freilichtbühne
De burchtruïne vormt een indrukwekkende coulisse voor een van de grootste attracties van de stad: het openluchttheater Tecklenburg. Dit is het grootste openlucht muziektheater van Duitsland. In de maanden juli, augustus en september worden hier verschillende voorstellingen gegeven. Voor meer informatie kijk op www.freilichtspiele-tecklenburg.de.  

Bijzondere tips
Heksenpad
Rond het Tecklenburger Land zijn ongekend veel sagen en legendes in omloop. In Tecklenburg zelf kan de bezoeker via het Heksenpad zonder problemen in de wereld van sagen binnenstappen. Hoogtepunt is de afdaling in de heksenkeuken, waar volgens de sage, rond het middennachtelijke uur heksen op bezemstelen komen aanvliegen om door hun toverdranken te bereiden.

Haus Marck
Aan de voet van het bergstadje ligt het waterslot Haus Marck. Dit adellijke woonhuis is niet allen uit architectonisch oogpunt interessant, maar ook een historische plek. Hier vonden in 1643 de voorbesprekingen plaats die tenslotte leidde tot de Vrede van Münster.

Evenementen
In Tecklenburg wordt er regelmatig wat georganiseerd. In mei vindt de jaarlijke Geranium- en voorjaarsmarkt plaats. Viva Gerania verandert het historische marktplein en een vrolijke en bonte bloemenzee. In september kan men het eerste weekend genieten van het wijnfeest. Het tweede weekend van september is er de linnen- en ambachtsmarkt. Oktober staat in het teken van Halloween en in december wordt de Nikolausmarkt georganiseerd.

Voor de exacte data en meer evenementen, kijk op www.tecklenburg-touristik.de


 


 

Naar de homepage